‘We bouwen aan de ultieme customer experience’

In oktober opende dance museum Our House zijn deuren in de voormalige Amsterdamse club iT. De ticketing wordt verzorgd door See Tickets, al gaat de samenwerking verder dan ticketing alleen. See Tickets-directeur Marijke van den Bosch en Fatih Kahyaoglu over de samenwerking en ambities. 

Marijke Van den Bosch staat sinds begin dit jaar aan het hoofd van See Tickets als managing director. “Na tien jaar bij het bedrijf voelt mijn nieuwe rol als een gezonde, volgende stap. Er is in die zin ook niet heel veel veranderd. Wel is er door de crisis natuurlijk een en ander in gang gezet en zie je de behoefte van sommige partners verschuiven. Er wordt meer geïnvesteerd in projecten buiten of parallel aan de evenementenbranche, wat ons weer de kans geeft ons op een nieuwe markt, de museum- en attractiemarkt te richten. Inmiddels merken we dan ook dat de business weer aantrekt. Vanaf maart zien we al de eerste tekenen van herstel.” In de coronaperiode heeft See Tickets veel aandacht besteed aan de organisatie en het doorontwikkelen van functionaliteiten. “Dit was het moment om te optimaliseren én te kijken naar kansen zoals een nieuw segment.”

Durf

Een van de eerste klanten binnen dit segment is het interactieve dancemuseum Our House dat in september zijn deuren zal openen. Van den Bosch: “Internationaal zien we de toegevoegde waarde van See Tickets in dit segment al langer bij bekende locaties zoals Buckingham Palace (UK) en het Paleis van Versailles in Frankrijk. Het is super dat we deze stap nu ook in de Benelux maken met een partner als Our House.” 

Beide partijen gaan een exclusieve, meerjarige partnership met elkaar aan en volgens Fatih Kahyaoglu, founding partner bij Fourmation Entertainment & Our House, getuigt dat van durf. “Dat See Tickets met een beginnende partij zijn eerste stappen wil zetten in de museumbranche, is een stap die vele anderen waarschijnlijk niet aan zouden durven, zeker nu.”

Volgens Van den Bosch is het een logische stap. “Our House is een museum dat dicht bij ons DNA staat. En heeft net als wij de drive om met innovatieve ideeën en technologie dit segment te betreden. Bovendien heeft de coronacrisis uitgewezen dat diversificatie belangrijk is, ook voor ticketers. In het museum- en attractiesegment zien we bovendien veel potentie.”

 Een goede basis

Het vertrouwen in elkaar wordt gesterkt door de ervaringen die Van den Bosch en Kahyaoglu eerder hadden, toen laatstgenoemde nog bij ID&T werkte. ID&T koos toen voor Paylogic als ticketingpartner, waardoor het bedrijf volgens Kahyaoglu een flinke groei doormaakte. Later is Paylogic opgegaan in See Tickets nadat het bedrijf werd overgenomen door het Franse Vivendi. Het was wederom ID&T dat Van den Bosch en Kahyaoglu bij elkaar bracht. Kahyaoglu: “Martijn van Daalen, Commercieel Directeur ID&T, belde mij of we al een geschikte ticketingpartner voor Our House hadden. We waren al in gesprek met een aantal partijen, maar hij raadde mij aan om toch met See Tickets te gaan praten, waar Marijke inmiddels aan het roer stond.” 

 

We hebben met deze innovatieve museum experience iets heel bijzonders in handen – Fatih Kahyaoglu

 

Volgens Kahyaoglu stond het buiten kijf dat See Tickets de basis, het verkopen van tickets, goed op orde had. “Wij zochten een partner waar de oplossingen verder gaan dan enkel ticketing. Een partner die ons kan helpen om ook meer tickets te verkopen. Een echte business intelligence partner dus.” Ook de service en kennis uit andere segmenten werden als belangrijke graadmeters gezien om voor See Tickets te kiezen. “Eigenlijk was er geen reden om het niét te doen.”

Van den Bosch: “We draaien al 25 jaar mee. En wanneer de markt weer opengaat is een stabiele partner met ervaring een pré. Dat geldt zeker voor partijen die net van start gaan. Wij vinden het een mooie uitdaging om met beginnende merken zoals Our House mee te denken en gezamenlijk te bouwen aan de relatie met de bezoeker.”

Business intelligence

Naast ondersteuning voor de ticketverkoop, gaat See Tickets Our House dus ook op weg helpen met business intelligence. Kahyaoglu: “We hebben met deze innovatieve museum experience iets heel bijzonders in handen, maar qua data kunnen we ons nog nergens op baseren. Daarom vinden we het belangrijk dat we de handen ineenslaan met een partij die ons kan helpen om onze datastrategie vanaf de grond af aan op te bouwen. See Tickets heeft op dat vlak veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Niet alleen in de evenementensector, maar ook op het gebied van attracties en musea.”

Volgens Van den Bosch is het samen doorontwikkelen een belangrijk onderdeel in het partnership. “We gaan niet alles direct in de eerste fase lanceren. Het vertrekpunt is om allereerst de data te gaan vergaren, te zorgen voor actionable data – ook van medebezoekers. En van daaruit bouwen we verder aan de optimale communicatie voor-, tijdens en na een bezoek aan Our House. Direct contact met de bezoeker is enorm waardevol en daarvoor zullen we onze nieuwe CRM-tool Identity inzetten.” Kahyaoglu: “Ook een eigen Our House-account ligt in de lijn der verwachting. Samen kunnen we daarmee bouwen aan de ultieme customer experience.”

Soft opening

Our House zal in oktober voor het eerst zijn deuren openen. Volgens Kahyaoglu zal er eerst sprake zijn van een soft opening. “We geven onszelf tot ADE de tijd om alle processen te optimaliseren. Niet alleen qua technologie aan de achterkant, maar ook aan de voorkant. Denk bijvoorbeeld aan de routings door het pand heen.Tijdens deze periode zullen we maximaal honderd mensen tegelijkertijd toelaten in het museum.” Kahyaoglu verwacht dat de capaciteit daarna snel naar 150 bezoekers kan groeien.

See tickets unis par le sport