See Tickets Benelux over hun succesvolle Padel Partnership

De World Padel Tour is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét internationale toernooi voor professionele padelspelers. Dit jaar vindt in Amsterdam de tweede editie plaats van het evenement. Voor de ticketverkoop werkt De World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open al sinds de start samen met See Tickets. Marijke van den Bosch (CEO van See Tickets Benelux en Duitsland) en John van Lottum (Toernooidirecteur van de World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open), leggen uit wat deze samenwerking zo succesvol en bijzonder maakt.

De World Padel Tour (WPT) is het grootste professionele padel circuit ter wereld. Alhoewel padel een van ‘s werelds snelst groeiende sporten is, had de WPT, vergelijkbaar met de WTA in het tennis, nog geen officieel toernooi in Nederland. Daarnaast bevond de sport zich nog in de pioniersfase als kijksport. In de dynamische wereld van sportevenementen zijn een naadloze ticketverkoop en een buitengewone fan ervaring van cruciaal belang.

John van Lottum, toernooidirecteur van World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open, herinnert zich de start: “Toen we begonnen, was het een heel nieuw project. Padel is misschien wel een van ’s werelds snelst groeiende sporten, maar het was nog niet bewezen dat mensen het ook als kijksport interessant zouden vinden. Onze intentie was duidelijk: dit evenement direct goed op de kaart zetten en zorgen voor een waardevolle toevoeging aan de World Tour.

”Een event rondom Padel op deze schaal, is voor ons een hele mooie toevoeging.”

Met deze visie in het vooruitzicht koos World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open in 2022 voor een meerjarig partnership met See Tickets, een ervaren speler in de ticketingbranche. Binnen dit partnership fungeert See Tickets niet alleen als technologisch partner, maar ook als betrokken consultant die bijdraagt aan een op maat gemaakte ticketingstrategie. Marijke van den Bosch, benadrukt het belang van deze succesvolle samenwerking met de World Padel Tournament Decathlon Amsterdam Open: ” Wij werken met partners in allerlei segmenten en denken graag mee over de doelstellingen per organisatie, dat gaat van clubs tot musea, van festivals tot sport. Een event rondom Padel op deze schaal, is voor ons een hele mooie toevoeging.”

De uitdagingen van explosieve groei

De samenwerking tussen See Tickets en World Padel Tournament Decathlon Amsterdam Open begon in 2022. See Tickets werd getriggered door de gedurfde ambitie van World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open om hun evenement prominent in Nederland op de kaart te zettenen wilde graag een bijdrage leveren. In 2023 is de World Padel Tournament Decathlon Amsterdam Open het grootste toernooi op de internationale kalender. Van 11 t/m 15 oktober openen de deuren van het AFAS Live voor het publiek. Met naar verwachting meer dan 30.000 bezoekersontwikkelde het toernooi zich in een rap tempo tot een volwassen evenement.

“Het is fijn dat See Tickets brede ervaring heeft met grote succesvolle evenementen in alle segmenten en deze ervaring met ons kan delen. Van advies over marktconforme ticketprijzen, tot het toepassen van slimme technologieën zoals smartshopping en het faciliteren van een eigen secondary ticketing platform,” aldus John van Lottum.

Marijke van den Bosch, CEO van See Tickets Benelux, lichtte toe: “Het is essentieel als ticketingpartner flexibel te zijn en mee te bewegen met de verschillende fases van ontwikkeling van een evenement. In dit geval hebben we niet alleen gekeken naar verdere schaalbaarheid om in de groei van het event te faciliteren, maar ook naar handige professionaliseringsslagen om de totaalbeleving te optimaliseren. Uiteraard met oog voor de fan als eindgebruiker.

”Het is essentieel als ticketingpartner flexibel te zijn.”

Een vernieuwde fanervaring

In de samenwerking stelde World Padel Tour Decathlon Open het verbeteren van de fanbeleving naar aanloop van en tijdens het evenement als prioriteit. See Tickets zorgde voor een integratie met ‘The Close App’ om fans direct te verbinden met het evenement. De connectie met ‘The Close App,’ een interactief communicatieplatform voor de evenementensector, bleek een succesvolle uitbreiding. Met relevante content en berichten, wordt het engagement voor, tijdens en na het evenement vergroot. Denk aan praktische informatie zoals waar, welke wedstrijd zich afspeelt, maar ook aan veel amusement tijdens het event zoals live competitie uitslagen

De koppeling van deze integratie aan het ticketingsysteem van See Tickets heeft een aanzienlijke impact gehad op de fanbetrokkenheid. Fans hebben nu niet alleen toegang tot real-time informatie, maar kunnen ook deelnemen aan interactieve activiteiten zoals trivia en live polls tijdens de wedstrijden. Dit heeft geresulteerd in een betere connectie tussen de fans en het evenement, waardoor de algehele fanbeleving is verbeterd.

Impact en Resultaten

Sinds het begin van de samenwerking tussen See Tickets en World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open zijn er mooie resultaten geboekt. Een van de successen van de samenwerking is het aan banden leggen van de zwarthandel intickets. See Tickets adviseerde innovatieve secundaire oplossingen om fraude aan te pakken, met zichtbare en positieve effecten op het gebied van de algehele fantevredenheid

“Bij de eerste editie merkten we dat er (valse) tickets werden aangeboden via doorverkoopplatformen. Dit leidde tot problemen met fraude aan de deur voor de organisatie. We hebben daarom dit jaar besloten dat tickets uitsluitend via ons eigen doorverkoopplatform beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er nu mobile tickets beschikbaar, wat de toegankelijkheid van het evenement vergroot. Deze strategie heeft geleid tot aanzienlijk meer gemoedsrust, zowel voor de fans als voor ons als organisatie,” aldus John van Lottum.

“Het is mooi om te zien hoe je gezamenlijk tot een steeds betere inrichting van het evenement kunt komen.”

“Het is mooi om te zien hoe je gezamenlijk tot een steeds betere inrichting van het evenement kunt komen. Met meer controle voor de evenementhouder middels slimme technische oplossingen.” verklaart Marijke van den Bosch.

Succesvol partnership

Toernooidirecteur John van Lottum licht de resultaten verder toe: “Met de verschillende beschikbare integraties, slimme secondary oplossingen en een legio aan upsell mogelijkheden, heeft See Tickets bewezen een sterke partner te zijn met oplossingen uit bestaande segmenten, die in onze ogen verfrissend zijn voor de sportwereld. We hebben de fanervaring naar nieuwe hoogten getild, maar ook de operationele efficiëntie van het toernooi is wederom aanzienlijk verbeterd.

“Dit partnership toont hoe onze technologie en innovatie ook goed werkt in de sportwereld.”

“Wij zijn blij met een mooi evenement zoals de World Padel Tournament Decathlon Amsterdam Open in ons portfolio. Dit partnership toont hoe onze technologie en innovatie naast de muziekindustrie ook goed werkt in de sportwereld. We kijken uit naar de volgende editie en eventuele nieuwe projecten die we samen kunnen uitbouwen tot een vergelijkbaar succes” aldus Marijke van den Bosch.

Als een van de grootste ticketing bedrijven ter wereld bedient See Tickets in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika meer dan 10.000 promotors, festivals, podia, sportevenementen, attracties en musea.

See Tickets International

Kies jouw land: 

Frankrijk

Verenigd Koninkrijk

Verenigde Staten

Benelux

Spanje

Portugal

Zwitserland

Duitsland

Canada